Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Twee mannen verrichten heldendaad

10 juni 2009

DORDRECHT - Dinsdagavond 9 juni hebben twee mannen uit Dordrecht, van respectievelijk 22 en 23 jaar, een heldendaad verricht door een 46-jarige man eveneens uit Dordrecht uit het water te redden. De twee liepen naar huis via de Nassauweg toen zij vanuit de richting van de begraafplaats hulpgeroep hoorden. De twee bedachten zich geen moment en gingen op onderzoek uit waar het geroep vandaan kwam. Eenmaal bij het water aangekomen, zagen zij een man in het water liggen met enkel zijn hoofd nog boven water.

De mannen belden meteen de politie, maar besloten niet te wachten tot deze ter plaatse was en haalden de man zelf uit het water. Vervolgens is de man met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het slachtoffer te water is geraakt is nog niet duidelijk. Wel bleek hij diep in het glaasje te hebben gekeken. De politie was erg blij met de hulp en het kordaat optreden van de jonge mannen. Beide krijgen nog een bedankje uitgereikt.

Deel dit bericht met je vrienden!