Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Brandweeractie in Sterrenburg

5 juni 2009

DORDRECHT - Vrijdag 29 mei reed in de ‘Burgen’ in Sterrenburg een brandweerwagen rond. Wanneer de brandweerwagen er niet door kon door fout geparkeerde auto’s ging de sirene af. Cabaretduo Krijn en Trijn belden vervolgens aan om uit te zoeken van wie de fout geparkeerde auto was.

Wanneer de sirene afging kwamen dan ook veel bewoners nieuwsgierig kijken wat er aan de hand was. Krijn en Trijn spraken de fout parkeerders aan en deze beloofden hier rekening mee te houden. Bewoners reageerden enthousiast op de actie en gingen met elkaar in discussie. “Eindelijk worden die fout parkeerders eens met hun neus op de feiten gedrukt. Als er echt wat aan de hand is en een brandweerauto kan er dan niet door, Ondertussen mochten kinderen een rondje mee met de brandweerwagen.

De afgelopen tijd zijn in de ‘Burgen’ parkeerplaatsen bijgemaakt door de gemeente. Doel van de brandweeractie is om bewoners bewust te maken van de noodzaak hun auto in de daarvoor bestemde vakken te parkeren. Als auto’s in de weg staan en hulpverleners zoals brandweer, politie of ambulance gehinderd worden, kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Medio juni gaat de politie over tot het uitdelen van bekeuringen. Wie zijn auto niet in een parkeervak zet krijgt een bekeuring van 60 euro.

Gewoon Doen
Onder het motto 'Gewoon Doen!' heeft de gemeente Dordrecht een campagne gelanceerd tegen overlast en verloedering in de directe woon- en leefomgeving. ‘Gewoon Doen’ pakt de zeven grootste ergernissen van Dordtenaren aan, waaronder fout parkeren. ‘Gewoon Doen’ is erop gericht om de leefbaarheid en veiligheid, zoals bewoners die ervaren, te verbeteren. Zie www.dordrecht.nl/gewoondoen voor meer informatie.

Lees meer over:

Sterrenburg brandweeractie
Deel dit bericht met je vrienden!