MNC Dordrecht gelijk tegen ZPB

18 mei 2009

DORDRECHT - De herenploeg van MNC Dordrecht speelde zaterdag in Barendrecht z'n tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen ZPB 2. In een meer spannende dan goede wedstrijd eindigde de wedstrijd onbeslist, 6-6.

MNC begon op volle sterkte, de schorsing van Sjors van Iwaarden was voorbij. Het zwembad in Barendrecht was uitverkocht, veel MNC-supporters ondersteunden fanatiek de MNC-spelers.

De wedstrijd begon voorspoedig, in kwart één kwam MNC op 0-3!  Maar in kwart twee kwam ZPB sterk terug, tot 3-3. Met 4-4 sloten de teams het tweede kwart af.

In het derde kwart speelde MNC goed en de ruimtes werden goed benut. Wilmar Antonissen en Joost van Leusden van MNC zorgden voor een 6-4 voorsprong tegen hun oude club.

In het vierde kwart kwam ZPB terug. Bij 6-6 was het voor beide teams héél spannend en op de tribune was de spanning voelbaar. Er werd echter niet meer gescoord.

MNC-sterspeler Branko Mitrovic werd goed uit de wedstrijd.gehouden door de ZPB spelers.

MNC-keeper Stefan Groothuis voorkwam met een aantal uitstekende reddingen dat ZPB nog meer doelpunten maakte.

De periode-standen waren 0-3, 4-1, 0-2, 2-0. MNC kwam steeds op voorsprong, maar ZPB vocht zich steeds knap terug.

Volgende week komt SVH uit Rotterdam op bezoek bij MNC Dordrecht voor de laatste en beslissende wedstrijd! Dat wordt tevens de afscheidswedstrijd van Teun Rieff en keeper Barry Teuling. Zij gaan vanaf volgend seizoen in een lager team spelen. Bij winst promoveert het ambitieuze MNC Dordrecht naar de eerste klasse bond.