Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Huisverbod na huiselijk geweld

18 mei 2009

DORDRECHT - Een 38-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van zaterdag 16 mei op zondag 17 mei door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou onder invloed van drank zijn vrouw en kinderen hebben mishandeld. Een van de dochters hield aan de mishandeling een gekneusde hand over. Na het incident vertrok de verdachte per auto en nam zijn 6-jarige dochter mee. De politie traceerde de verdachte uiteindelijk op de Karel Lotsyweg. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

De 6-jarige dochter bleek bij een kennis te zijn ondergebracht en mankeerde niets. Ze is inmiddels weer veilig thuis. De verdachte zit nog vast, na vrijlating gaat het huisverbod in. Dit houdt in dat deze pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn woning niet meer in mag en in die periode ook op geen enkele wijze contact mag opnemen met zijn partner of de kinderen. De 'afkoelingsperiode' kan onder meer worden gebruikt om adequate hulpverlening op gang te brengen. Het opleggen van het tijdelijk huisverbod is de bevoegdheid van een burgemeester.

Deel dit bericht met je vrienden!