maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht naar tweede ronde play-offs na winst op TOP Oss

16 mei 2009

DORDRECHT - Voor half acht liepen de tribunes van het GN Bouw Stadion al vol, het legioen had er duidelijk zin in en vol verwachting nam de massaal opgekomen aanhang plaats. Deze vrijdagavond 15 mei 2009 zou het gaan gebeuren en toen om even voor achten de spelers het veld betraden barste het stadion los. Met een veilig lijkende 2-0 voorsprong bij de aftrap kon het tenslotte niet meer mis gaan. En na 90 minuten stond er inderdaad de tiende opeenvolgende overwinning op het scorebord, al had dat meer moeite gekost dan de aanhang wellicht had gehoopt.

TOP Oss verzette zich stug en gaf bij vlagen zelfs zeer behoorlijk tegenspel. De gasten bezorgden dwongen Tristan Peersman zelfs tot een aantal nuttige én knappe reddingen. Zelfs met 10 man, Guvenc mocht na een meer dan behoorlijke tackel op Marcel van der Sloot na 29 minuten met rood al gaan douchen, behield de ploeg van Hans de Koning soms nog het uitzicht op een verrassende voorsprong. Maar Dordt liet zich niet gek maken, bleef continue de vrije man zoeken en creëerde zich, terwijl de wave weer door het stadion ging, steeds meer kansen.

De bekroning viel uiteindelijk pas in de 84e minuut toen de ingevallen Guy Ramos van afstand heel bekeken de bal in de kruising in plaatste: 1-0. De klus was geklaard, de kassa's konden open en een kwarier na afloop begon de voorbereiding op eredivisionist Roda JC al weer.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!