maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Ruim 250 mensen bij opening expositie Ladies First in Galerie De Compagnie

4 mei 2009

DORDRECHT - Ruim 250 mensen kwamen zondag af op de opening van de expositie Ladies Firts in de galerie voor hedendaagse kunst, de Compagnie. Victor Deconinck was er aan de Kuipershaven 21 weer de vertrouwde gastheer met als art direction Albert Kuster en Ben Menses aan zijn zijde. Albert zit - na zeventien jaar - in zijn laatste seizoen als kunstgezicht naast TV-presentator Victor.
 
Veertien vrouwelijke kunstenaars lieten zich zien en dat noemde Deconinck een unieke expositie. De zakenvrouw van het jaar 2009 - Meiny Prins - opende de expositie. De kunst was uiteenlopend en leidde tot verschillende dialogen tussen kunstenaars, kijkers en kopers.
Het meest mannelijke moment was dat Victor Deconinck met veel vreugde de eindstand van de voetbalwedstrijd Sparta - Ajax bekend maakte. Zijn stem klok glashelder: 4-0.

,,Als er één onderwerp is waar vooroordelen en clichés over bestaan, is het wel het verschil tussen vrouwen en mannen. Maar dat er verschil bestaat tussen de seksen, al dan niet ontstaan door opvoeding of genetica, valt niet te ontkennen. Kun je die verschillen ook doortrekken naar de beeldende kunst. Percipiëren vrouwen de wereld om hen heen bijv. anders dan mannen". dat is de vraag die boven de expostie hangt van:

Junko Akimoto
aluminium sculptuur

Sylvia Blickman
sieraden en objecten

Marianne van der Bolt
brons en keramiek

Ditte Brouwers
schilderijen

Hillegon Brunt
fotografie

Lobke Burgers
objecten

Ivon Drummen
objecten

Thea Figee
glasobjecten en grafiek

Gemma Frowijn
schilderijen en objecten

Suse Jacobs
schilderijen

Wilma Keizer
schilderijen

Loes Kurpershoek
schilderijen

Marry Teeuwen
objecten en sieraden

Eleonora Stol
schilderijen en tekeningen

Deel dit bericht met je vrienden!