zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kinderkliniek bij De Hoop al begonnen

17 april 2009

DORDRECHT - Burgemeester R.Bandell opent op 11 juni bij De Hoop, een instelling voor verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg, De Kiel. Dat is de nieuwe kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Dordrecht, die vandaag de  werden de eerste jonge cliënten ontving.. 

In De Kiel kunnen in eerste instantie zestien kinderen en jeugdigen van vier tot en met achttien jaar met psychiatrische of (ernstige) psychische problemen terecht.

Rob Hondsmerk, directeur Kinder- en jeugdzorg van De Hoop, is blij met deze nieuwe vorm van opvang. ,,Er is in Nederland een groot tekort aan behandelplaatsen voor kinderen en jongeren met psychiatrische problemen'', zegt hij. ,,Het aantal dat wacht op een opname in een kliniek, wordt geschat op duizend.''

Om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de opvang, is De Kiel gestart in een tijdelijke locatie met zestien bedden. 

Lees meer over:

de hoop r bandell kinderkliniek
Deel dit bericht met je vrienden!