dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD-voorman Theo Brans was 35 jaar geleden al vader van idee van Groene Golf

14 april 2009

DORDRECHT - Toen de Laan der Verenigde Naties in de jaren zeventig van de vorige eeuw, pleitte VVD-voorman Theo Brans al voor de invoer van een zogeheten Groene Golf. Daarmee werd de doorstroming van het autoverkeer volgens de liberaal bevorderd. Zijn voorstel leek een tijd weg te zijn, maar anno 2009 presenteert de gemeente het eiland van columbus op de eigen website, nadat enkele jaren geleden de Groene Golf weer werd herontdekt:  (alhoewel Brans daarvan toch in de notulen van de gemeenteraad als geestelijke vader te vinden is).

De gemeente meldt: Op de Laan der Verenigde Naties zijn tussen de N3 en de op- en afritten van de A16 in beide richtingen 'groene golf'-borden geplaatst. De borden geven aan of de groene golf in werking is. Een “groene golf” zorgt er voor dat verkeer dat zich aan de maximum snelheid houdt, niet hoeft te wachten voor verkeerslichten. Dit is op de Laan der Verenigde Naties het geval bij voldoende verkeersaanbod. De doorstroming van het verkeer is op deze belangrijke verkeersader met de groene golf sterk verbeterd.

Twee delen
De groene golf bestaat uit twee delen: op de kruising met de Hugo van Gijnweg is de groene golf onderbroken. Dit is gedaan omdat er op de Hugo van Gijnweg veel verkeer is dat ook goed moet kunnen doorstromen. Een groene golf uit één stuk zou het verkeer op de Hugo van Gijnweg te lang laten wachten.

Deel dit bericht met je vrienden!