maandag 21 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht verplettert Veendam

11 april 2009

DORDRECHT - Veel makkelijker dan vooraf verwacht pakte FC Dordrecht in Veendam de gewenste zege. De opgeladen thuisclub speelde onder druk van de periodemogelijkheden als verlamd en de Schapekoppen hadden het duel al snel onder controle. Efficiënt en professioneel besliste Dordt in een goed half uur de makke wedstrijd. Ven Muyen, Versluis en Lopes brachten de 0-3 op het scorebord. In de slotfase maakte Meulens de verhoudingen duidelijk: 0-4.

Door de zege verstevigde FC Dordrecht de koppositie in de zesde periode en liep twee doelpunten uit op de laatst overgebleven concurrent, RKC Waalwijk. Met twee thuiswedstrijden voor Dordt (Omniworld en Cambuur) en twee uitwedstrijden voor RKC (Excelsior en Fortuna) liggen er nu grote kansen voor een mooi slot van de competitie op de Krommedijk.

In Veendam is Dordrecht geen moment in gevaar gekomen. De ploeg was vroeg uit Dordt vertrokken, was vroeg in Veendam, vroeg op het veld en verscheen geconcentreerd aan de aftrap. :”We hebben ons professioneel voor kunnen bereiden vandaag en daar ben ik heel blij om”, sprak Gert Kruys tevreden na afloop. :”Dat is toch belangrijk als je zo’n eind van huis moet spelen. De jongens hebben vanmiddag kunnen rusten en konden zodoende fris aan de start verschijnen.”

De scherpte van de Kruys-equipe stond binnen het kwartier in lichtende cijfers te lezen. Nick Coster opende vanaf links over de volle breedte met een op maat gesneden pass naar de vrijstaande Bart van Muyen.

De verdediger twijfelde geen moment en volleyde de bal in één keer met de binnenkant van de voet van net binnen het strafschopgebied prachtig achter de vertwijfeld graaiende Veendamse doelman Jeroen Lambers: 0-1.

Nog binnen het halve uur kopte Johan Versluis een precieze vrije trap van Marcel van der Sloot in het doel (0-2) en kort daarna was Cecilio Lopes het meest attent na een voorzet van Eddy Putter (0-3).

De wedstrijd was daarmee in feite al gespeeld en bijna nog professioneler dan de voorbereiding behield Dordt de controle over de wedstrijd. De thuisclub slaagde er geen moment in om het eigen te spelen te spelen en het tempo omhoog te krijgen. Alle Groningse aanvallen liepen voortijdig vast en Tristan Peersman werd andermaal, op een enkele voorzet na, niet of nauwelijks op de proef gesteld.

Na rust kreeg Veendam iets meer balbezit, maar erg ver kwamen de geel-zwarten niet. Beheerst wachtte Dordt geduldig op de eigen mogelijkheden, die zich zeker in het laatste kwart nog volop aandienden. De zakelijkheid waarmee dit Dordt voetbalde getuigt van kwaliteit en sterk collectief.

De voor Guy Ramos (volgende week geschorst na zijn vijfde gele kaart) ingevallen Reinhard Breinburg bediende vijf minuten voor tijd de gretige Rico Meulens op maat. De spits wist met dit buitenkansje wel raad en schoof de bal beheerst langs Lambers: 0-4.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!