maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Stemmige inloopmuziek in Oud Katholieke kerk brengt de lente

5 april 2009

DORDRECHT - De Oud-Katholieke kerk aan de Voorstraat zette zondagmiddag - palmpasen - pastoor Klaas Jan Homan als portier in. Hij begeleidde bij de deur de gratis inloopconcerten van het ensemble Clara Oscura. Op de  mix van Sefardische liederen en zeventiende-eeuwse muziek in de Oud-Katholieke Kerk Maria Maior in Dordrecht kwamen 150 mensen af. Dat kwam mede door de combinatie met het kunstrondje Dordrecht. In de muziek in de kleine kerk draaide alles om de belofte van de lente: een nieuw begin, groei en het ontluiken van de liefde. Naast de kunstkerk bleef de Oud Katholieke kerk een sfeervolle plek te zijn.
De musici van Clara Oscura in historische kostuums waren Helma Hartman (zang en blokfluit), Anne Nies Keur (zang) en Evelien Lamers (viola da gamba).

Deel dit bericht met je vrienden!