zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Ruud van Broekhoven stopt met buurt TV

20 maart 2009

DORDRECHT - Na 250 afleveringen voor RTV Dordrecht stopt Ruud van Broekhoven met het bekende, soms befaamde en soms verguisde buurt TV. AD/De Dordtenaar meldt dit op 21 maart in de krant. Journalist Wilko Peenstra blikt met Van Broekhoven, die tegenwoordig in Limburg woont, terug op zijn werk als man met camera op de straat. Hij liet soms onversneden de Dordtse buurtsferen zien op de lokale omroep.

De mensen kwamen vaak aan het woord, zoals zij zichzelf zeggen. Van Broekhoven gaf zo een doorkijkje in de Dordtse samenleving anno begin 21-ste eeuw. Sprekend met mensen met een camera op de schouders past helemaal bij deze tijd. Vroeger rukte een team uit voor een TV programma. Nu kan soms één man of vrouw al voor een aardig programma zorgen. Ruud werd daardoor heel herkenbaar op de Dordtse TV. Zijn laatste serie was trouwens in het najaar van 2008 zijn zoektocht naar de Dordtenaar van het jaar in alle uithoeken van de stad Dordrecht. Uiteindelijk werd Bas de Zwart op de laatste zaterdag van december de winnaar na een verkiezing en een jurybeslissing.

Lees meer over:

rtv buurt tv ruud van broekhoven
Deel dit bericht met je vrienden!