Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drechtraad stelt nieuwe Verordening Langdurigheidtoeslag vast'
19mrt 2009

Drechtraad stelt nieuwe Verordening Langdurigheidtoeslag vast

DORDRECHT - In de vergadering van 18 maart heeft de Drechtraad de Verordening Langdurigheidstoeslag Drechtsteden vastgesteld. In deze verordening wordt de Langdurigheidstoeslag voor minima geregeld. De regeling geldt voor de inwoners van Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido- Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Tot dit jaar was de Langdurigheidtoeslag een landelijke regeling. Omdat de landelijke regeling is vervallen was het nodig dat de Drechtraad een eigen regeling vaststelde.  Nieuw is dat niet alleen uitkeringsgerechtigden recht hebben op de Langdurigheidtoeslag, maar ook anderen die aan de voorwaarden voldoen.

Inwoners jonger dan 65 jaar, die al 5 jaar of langer van een minimuminkomen moeten rondkomen, krijgen recht op een jaarlijkse toeslag. Voor alleenstaanden zonder kinderen is de toeslag € 350, voor alleenstaanden met kinderen € 450, en voor echtparen of samenwonenden € 500 per jaar. Als minimuminkomen geldt de hoogte van de bijstandsuitkering. Voor 2010 wordt bekeken of de termijn van 5 jaar gehandhaafd blijft of dat deze termijn wordt verkort.

De regeling wordt uitgevoerd door de Sociale Dienst Drechtsteden.  Alle mensen van wie de Sociale Dienst weet dat ze in aanmerking komen krijgen rond 1 april automatisch bericht. Inwoners die denken dat ze met ingang van dit jaar voor het eerst recht hebben op de toeslag, kunnen contact opnemen met de Sociale Dienst Drechtsteden via 078 – 639 8000.Deel dit bericht met je vrienden!