Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sociale Dienst experimenteert met aanpak op maat'
06mrt 2009

Sociale Dienst experimenteert met aanpak op maat

DORDRECHT - Voor werkzoekenden die door persoonlijke problemen niet makkelijk aan een gewone baan kunnen komen, zet de Sociale Dienst Drechtsteden dit jaar extra begeleiding in. De Sociale Dienst werkt daarbij samen met het Leger des Heils, Drechtwerk en Servicepunt Arbeid.

De organisaties krijgen de opdracht zoveel mogelijk van deze mensen te begeleiden naar regulier werk of naar zinvolle activiteiten. Deze activiteiten kunnen plaatsvinden bij een reguliere werkgever onder begeleiding of in een andere omgeving, bijvoorbeeld bij een zorgboerderij.

De experimentele aanpak is gericht op mensen met psychische of lichamelijke problemen of een moeilijke thuissituatie. 1 op de 4 werkzoekenden behoort tot deze groep. Tot nu toe was er geen toereikende aanpak om hen bij re-integratie te ondersteunen.

In de nieuwe, experimentele, aanpak wordt per klant bekeken wat er nodig is. Zo kan een ‘homecoach’ helpen om de thuissituatie op orde te krijgen, een fysiotherapeut stimuleren om letterlijk in beweging te komen, en wordt er gewerkt aan werknemersvaardigheden, waaronder het omgaan met collega’s en het ontwikkelen van een dagritme.

Het experiment richt zich op 70 werkzoekenden. Na ongeveer een jaar evalueert de Sociale Dienst de nieuwe aanpak.Deel dit bericht met je vrienden!