Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke onderscheiding vrijwilligers Rode Kruis'
05mrt 2009

Koninklijke onderscheiding vrijwilligers Rode Kruis

DRECHTSTEDEN - Op woensdag 4 maart ontvingen 51 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis uit de regio Zuid-Holland-Zuid waaronder Dordrecht een Koninklijke onderscheiding. Zij werden gehuldigd vanwege hun jarenlange inzet voor de rampenhulpverlening in Nederland. De Kanselarij der Nederlandse Orden stelt de onderscheiding ter beschikking.
 
Feestelijke huldiging
Burgemeester Ronald Bandell van Dordrecht, tevens voorzitter van de veiligheidsregio, huldigde de 51 vrijwilligers tijdens een feestelijke uitreiking in het stadhuis van Dordrecht. De vrijwilligers kwamen in aanmerking voor de onderscheiding omdat zij zich al 10 tot 35 jaar belangeloos inzetten voor de afdeling Noodhulp Nationaal binnen het Nederlandse Rode Kruis. Het Rode Kruis Noodhulp Nationaal is een belangrijke partner voor de operationele hulpverleningsdiensten en de overheid in de rampenhulpverlening in Nederland. Er zijn ongeveer 12.000 vrijwilligers actief voor de afdeling Noodhulp Nationaal van het Rode Kruis.

Noodhulp Nationaal Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis ondersteunt de overheid en operationele hulpverleningsdiensten ten tijde van rampen en calamiteiten. Dit behelst onder andere de inzet van vrijwilligers voor snelle medische assistentie, opvang en verzorging van slachtoffers en het verstrekken van verwanteninformatie. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Ook internationaal zet het Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen. Voor het Nederlandse Rode Kruis zijn 338 afdelingen in het land actief, met in totaal 34.000 vrijwilligers.


Burgemeester maakt praatje met vrijwilligers.

Welkom met koffie en thee.

Uitreiking medaille.

Bloemen die de vrijwilligers kregen.


Toespraak van de burgemeester.


 

 Foto's: Ad van HerkDeel dit bericht met je vrienden!