dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Politie houdt tweetal aan na beroving van hond

4 maart 2009

DORDRECHT – Twee inwoners van Dordrecht zijn dinsdagavond op de Zuidendijk beroofd van een hond. De slachtoffers, een 44-jarige vrouw en een 38-jarige man, liepen daar te wandelen met hun drie honden toen zij plotseling werden benaderd door een voor hun bekende vrouw. De vrouw schreeuwde dat zij haar hond terugwilde waarna zij begon te slaan. Even later voegde nog een tweetal mannen zich bij de vrouw waarna één van de mannen een mes trok en de twee slachtoffers daarmee bedreigde. Verder sloeg en schopte het drietal zodanig op de slachtoffers in dat zij behoorlijk letsel opliepen aan hun hele lichaam. Het drietal nam vervolgens één van de honden mee.
De 44-jarige vrouw kon uiteindelijk de politie bellen die snel ter plaatse was. Twee van de verdachten, een 41-jarige inwoonster van Dordrecht en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden worden aangehouden. In de auto waarin zij op de  Kometenlaan werden aangetroffen zat ook één van de honden. De hond is inbeslaggenomen voor nader onderzoek maar verblijft wel bij het 44-jarige slachtoffer totdat is uitgezocht waarom deze ruzie om de hond is ontstaan. De verdachten zijn inverzekering gesteld. Één andere verdachte moet nog worden aangehouden. De slachtoffers hebben zich beiden onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

Deel dit bericht met je vrienden!