donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Bewoners uitdagen op 28 maart

27 februari 2009

DORDRECHT - Goede ideeën zijn 150.000 euro waard rond Prins Bernhardstraat. In maart en april krijgen de NieuwKrispijners aan weerskanten van de Prins Bernhardstraat de kans om bij de gemeente ideeën aan te leveren om de buurt op te vrolijken, verbeteringen aan te brengen of om problemen te verhelpen. Bij elkaar heeft de gemeente daar 150.000 euro extra voor uitgetrokken.

Dit gebeurt in het kader van het project Burgers aan Zet – De beste ideeën van de buurt. Achtergrond hiervan is dat de gemeente meer wil overlaten aan bewoners. In het gedeelte van Nieuw Krispijn tussen de Krispijnseweg, Mauritsweg, Nasssauweg en Julianaweg loopt dit jaar het experiment om bewoners uit te dagen zelf met ideeën te komen voor verbetering van de buurt, en om daar in een later stadium met elkaar over in discussie te gaan.

Vanaf nu tot pakweg eind april zijn ideeën van harte welkom. Dat zal Jan Lagendijk, wethouder van wijkgericht werken op 28 maart tijdens een grote en feestelijke manifestatie tussen 11.00 en 15.00 uur in de Prins Bernhardstraat nog eens duidelijk maken.

Persoonlijke benadering
Daags na de manifestatie gaan studenten van het Da Vinci College de buurt in om huis aan huis te vragen wat de bewoners zouden willen voor hun buurt. Terzelfder tijd organiseert het jongerenwerk twee weken lang activiteiten voor de jeugd boven de 12 jaar en worden kleinere kinderen in het kader van Binnenspelen – buitenspelen gestimuleerd om hun wensen op de één of andere manier kenbaar te maken.

Verwerking
Na inzameling van alle ideeën neemt de gemeente even de tijd om met de indieners te overleggen, om de kosten per idee te berekenen en om mensen die eenzelfde idee hebben ingediend bij elkaar te brengen. Daarna nodigt de gemeente de bewoners uit voor publieke discussies en uiteindelijk kunnen de buurtbewoners tijdens een wijkfeest in juni in een soort verkiezingen bepalen welke ideeën de voorkeur hebben van de buurt.

Samenwerking
Bij dit project werkt de gemeente nauw samen met enkele leden van Woonbond 0300, met Buurtvaders uit Oud en Nieuw krispijn, met het opbouwwerk, WoonActief en niet te vergeten Woonbron. 

Deel dit bericht met je vrienden!