zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor nep telefoontjes

20 februari 2009

DORDRECHT - De politie in Dordrecht waarschuwt voor een onbekende man die mensen belt en zegt dat hij van een beveiligingsbedrijf te zijn. De man zegt dat de sloten van de woning vervangen gaan worden en beweert dat dat in samenwerking met de politie gebeurt. Vervolgens stelt hij voor om een afspraak te maken en langs te komen.

De man wil niet zeggen van welk bedrijf hij is. In ieder geval één dergelijk telefoontje is naar een bewoonster van de Dordtse wijk Sterrenburg gepleegd. Zij vertrouwde het niet en lichtte de politie in. De politie sluit niet uit dat dit soort telefoontjes bij meer mensen in andere wijken is gepleegd.

De politie benadrukt dat zij op geen enkele manier samenwerkt met een beveiligingsbedrijf dat deursloten bij mensen vervangt. Dat gebeurt niet in de wijk Sterrenburg en ook niet in andere (Dordtse) wijken. Wie een dergelijke telefoontje ontvangt doet er verstandig aan niet op voorstellen in te gaan en het aan de politie te melden.

Deel dit bericht met je vrienden!