dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

WOZ waarde komt er weer aan

18 februari 2009

DORDRECHT - Huiseigenaren opgelet. Rond 28 februari 2009 valt de aanslag gemeentelijke belastingen op de mat. Daarop staat de WOZ-waarde van uw huis genoemd. De aanslag vermeldt ook de afvalstoffenheffing, het rioolrecht gebruik en eigendom en, eventueel, de hondenbelasting.

De WOZ-waarde geeft de verkoopwaarde aan. Voor het eerst sinds jaren werd de markt voor koopwoningen in 2008 geconfronteerd met prijsdalingen. De WOZ-waarde voor het heffingsjaar/ belastingen 2009 wordt vastgesteld naar de waardepeildatum van 1 januari 2008. De daling van de huizenprijzen zal daarom nog niet echt zichtbaar zijn in de WOZ-waarde die voor woningen voor het belastingjaar 2009 is vastgesteld. Het effect van de prijsdalingen zal pas vanaf 2010 zichtbaar worden. En misschien in de jaren erna. Dit laatste is echter moeilijk te voorspellen, omdat dit te maken heeft met de prijsontwikkelingen van koopwoningen in 2009 en erna.

Zoals aangegeven, hanteert de gemeente als peildatum 1 januari 2008. De toestand waarin het pand verkeert, moet de gemeente echter op 1 januari 2009 vaststellen. Hebt u dus in de loop van 2008 een aanbouw geplaatst, dan telt dit wél mee bij de waardebepaling van de woning.

Lees meer over:

belasting WOZ-waarde
Deel dit bericht met je vrienden!