woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Klussen voor regionaal jongerencaf� Time Out

14 februari 2009

DORDRECHT - “Gezelligheid en ontmoeting staat voorop met kans op goed gesprek” Jongeren willen elkaar in eigen sfeer ontmoeten. Vrijwilligers vanuit verschillende kerken hebben daarvoor de handen ineen geslagen. Woordvoerder Timo Fieggen zegt namens de nitiatiefnemers:  "Er gaat een christelijk jongerencafé komen in Dordrecht.” Onder het vaandel van de stichting Dordtse evangelisatie en met steun van de stichting Sjalom van de familie Steeds is er een werkgroep gevormd ONE. Jongeren en mensen jong van hart uit verschillende kerken werken daarin samen.

De leden komen uit kerken die vallen onder de Protestantse Kerk Nederland (PKN), evangelische groepen zoals Jozua, Nehemia (Zwijndrecht), Vergadering van Gelovigen, Kerk van de Nazarener en Eljakim. Time Out kiest voor een brede formule met ruimte voor inhoud. “Gezelligheid en ontmoeting staat voorop met kans op een goed gesprek.”

Geschiedenis
De geschiedenis leert dat er altijd in de stad een behoefte is aan christelijke of interkerkelijke jongerencafés of een ontmoeting onder een andere naam. Youth For Christ/Dordrecht exploiteerde rond 1970 koffiebar De Terp aan de Wijnstraat. Bibelot begon als RK-sociëteit en Yin en Dobri waren gereformeerd van oorsprong.  Ontmoetingscentrum Evangelique aan de Vleeshouwerstraat kreeg rond 1979 veel media-aandacht, nadat de gemeente eerst ubsidie weigerde. Uiteindelijk bleek er geen draagvlak te zijn voor deze activiteit, waarbij ook de stichting Dordtse evangelisatie betrokken was.

Ontmoeten
Dat jongeren elkaar willen ontmoeten in een eigen sfeer is van alle tijden. Het past bij de tijd van nu in woorden van Timo Fieggen: “Time Out wordt een trendy tent waar je ook gezellig een pilsje kunt drinken. Tevens komt er een “sportief” gedeelte met pooltafel, voetbaltafel en darts. Verder is er een podium dens.” In hartje Dordt krijgt het café de beschikking over het pand aan de Grotekerksbuurt 44, waarin in het verleden de familie Steeds voor allerlei activiteiten zorgde.

Het doel van Time Out is tweeledig:
“een gezellig café zijn waar christenen van verschillende kerken elkaar kunnen ontmoeten en waar ze ook niet-christelijke vrienden mee naar toe durven nemen. Daarnaast willen we een plek zijn waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een goed gesprek.”

Verbouwing
De vrijwilligers achter Time Out realiseren dat er nog veel moet worden gedaan. Een verbouwing en eigentijdse inrichting vergt veel inzet. Daarnaast moet een organisatie optreworden opgezet voor bardiensten en activiteiten in Time Out en moet aan allerlei regels worden voldaan. Fieggen: “We hopen het meeste met hulp van vrijwilligers te kunnen doen. Als je wilt helpen laat dan even weten of mocht je niet kunnen helpen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om in het najaar een biertje te komen drinken.”

Info:
Op de website van de stichting evangelisatie onder kopje ONE: www.dordtse-evangelisatie.nl Contactadres: one@dordtse-evangelisatie.nl

Deel dit bericht met je vrienden!