zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Passagiers touringcar onwel

10 februari 2009

DORDRECHT – Elf passagiers van een touringcar zijn op maandagavond 9 februari op de A15 ter hoogte van Sliedrecht onwel geworden. De passagiers zaten in een bus met in totaal 38 passagiers en een chauffeur en kwamen terug uit Duitsland waar ze een paar dagen vakantie hadden gevierd.

Mogelijk zijn ze in het Duitse hotel besmet met het zogenaamde Norovirus. Een deel van hen voelde zich op de terugreis al niet erg lekker, maar ter hoogte van Sliedrecht werd één van hen echt onwel. Doordat er in eerste instantie op leek dat mogelijk dat álle passagiers ziek waren en doordat in het begin nog niet duidelijk was hoe ziek ze waren, werd korte tijd zogenaamde Grip-1-procedure  afgekondigd.

Besloten werd de bus met passagiers naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Daar werden in een afgeschermd gedeelte alle passagiers ondervraagd en onderzocht. Uiteindelijk bleken 11 mensen ziekteverschijnselen te hebben. Maar na korte tijd konden alle passagiers, op één na, met dezelfde bus door hun eindbestemmingen Alblasserdam en Rotterdam.

Deel dit bericht met je vrienden!