maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Te hoog beladen

5 februari 2009

DORDRECHT – Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur is woensdagavond 4 februari bekeurd omdat zijn vrachtwagen met oplegger te hoog was beladen en hij de verkeerde route had genomen.  De vrachtwagen moest in de richting van Venlo en werd aangetroffen op de A16 richting Breda voor de Drechttunnel.

Met behulp van de verkeersdienst van de Politie Rotterdam-Rijnmond is de vrachtwagencombinatie op de A16 tegen de richting in teruggereden. Vervolgens is de vrachtauto vanaf de afslag Sandelingen-West via de A15 en N3 naar het zuiden gereden.

Bij dit soort speciale transporten moet een vrachtauto worden vergezeld door een Nederlandse transportbegeleidings auto. Ook die ontbrak bij dit transport. De vrachtauto is daarom stopgezet op een parkeerplaats bij de A16. Om zijn weg te kunnen vervolgen zal een transportbegeleidingsauto moeten meerijden.

Deel dit bericht met je vrienden!