zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Politie waarschuwt voor oplichter

30 januari 2009

DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor een onbekende man die zich dit jaar zeker drie keer schuldig heeft gemaakt aan oplichting. De man deed zich voor als postbode en droeg oranje kleding die gelijk is aan de bedrijfskleding van TNT. De man belde bij mensen aan, gaf het pakketje af en vroeg de nietsvermoedende bewoners om een klein bedrag te pinnen.

Dat pinnen mislukte zogenaamd, waarna de man wegging. Met het apparaat werd niet gepind, maar geskimd: de gegevens op de betaalpas werden met het apparaat gekopieerd. De man wist ook de pincode af te kijken, waarna hij grote bedragen van de rekeningen van de slachtoffers afhaalde.

TNT-Post benadrukt dat postbodes en TNT-pakketbezorgers nooit met mobiele pinapparaten langs de deur komen. De politie adviseert heel voorzichtig en terughoudend te zijn bij mensen die aan de deur goederen willen verkopen of afrekenen.

Lees meer over:

oplichting
Deel dit bericht met je vrienden!