dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Vier aanhoudingen tijdens drugsactie A16

28 januari 2009

DORDRECHT – De politie heeft in de nacht van dinsdag 27 januari op woensdag 28 januari op de A16 twee Fransmannen van 20, 25 jaar en twee mannen van 36 en 51 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Dit gebeurde tijdens een drugsactie van het Joint Hit Team. In een van de twee auto’s waar de verdachten mee waren, werd zo’n 15 kilo hennep en een grote som geld aangetroffen. Dit is in beslaggenomen voor onderzoek, de vier personen zijn in verzekering gesteld.

De vier mannen reden in twee auto’s met Frans kenteken via de A16 richting Rotterdam. Zij werden onopvallend gevolgd de stad in. Op twee locaties in Rotterdam werd gezien dat de personen verdachte handelingen in woningen uitvoerden en er een grote sporttas werd meegenomen. Op de terugweg op de A16 besloot het Joint Hit Team tot controle. Dit gebeurde op het moment dat de bestuurders van de twee Franse voertuigen de (onopvallende) politie met flinke snelheid inhaalden. De achtervolging werd ingezet waarbij beide auto’s een stopteken kregen. De ene bestuurder gaf daar gehoor aan, de ander niet, die vluchtte. Deze bestuurder probeerde via de vluchtstrook voorbij de onopvallende politieauto te komen. De agenten probeerden dit gat te dichten maar hierdoor ontstond een aanrijding.  De voortvluchtige zag ondanks de aanrijding kans om alsnog weg te rijden. 
Hierop anticipeerde de politie door het voertuig wederom ‘aan te tikken’ waardoor de auto tolde en tegen de middengeleiding tot stilstand kwam. De bestuurder trachtte zich vervolgens aan de aanhouding te onttrekken door het voertuig in de achteruitversnelling te zetten. De agenten trokken daarop het portier open en hielden de bestuurder en twee inzittenden aan. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Lees meer over:

aanrijding drugs aanhoudingen
Deel dit bericht met je vrienden!