zondag 28 november 2021

Alles over Dordrecht

Unieke Calvijn-tentoonstelling in Grote Kerk

24 januari 2009

DORDRECHT - Van 8 mei tot en met 31 oktober zal er in de Grote Kerk in Dordrecht een voor Nederland unieke tentoonstelling worden gewijd aan de zestiende-eeuwse denker en hervormer Jean Cauvin, beter bekend als Calvijn.

De organisatie verwacht meer dan 80.000 bezoekers te trekken met de tentoonstelling, die ondermeer de Nationale Calvijnherdenking moet omlijsten, die op 30 mei in Dordrecht gehouden wordt. Dit jaar wordt het 500ste geboortejaar van Calvijn herdacht. Ook op andere plaatsen in Dordrecht zal aandacht worden geschonken aan Calvijn, de Reformatie en het calvinisme.

Alle informatie over de Calvijnviering in Dordrecht is te vinden op de site www.calvijndordrecht.nl.

Lees meer over:

Grote Kerk calvijn
Deel dit bericht met je vrienden!