Alles over Dordrecht...
15jan 2009

Gevarieerd plan voor inrichting Stadswerven

DORDRECHT - De gemeente en de Ontwikkelingscombinatie Werven (OCW) willen op de kop van de Staart 1450 woningen bouwen. Ook is er ruimte voor onderwijs, horeca, cultuur en commerciële voorzieningen.

De Biesboschhal blijft bestaan. In en rond de Biesboschhal is ruimte voor buurt- en wijkvoorzieningen, zoals winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. In de Biesboschhal is ook expositieruimte voorzien, één van de elementen uit de visie van de Stichting Stadswerf Dordrecht. Voor andere elementen uit die visie, zoals opleiding en werkplaatsen, is eventueel ruimte in deelgebied Wervenpark-Oost.

De nieuwe wijk Stadswerven wordt via een nieuwe brug naar de Riedijkshaven verbonden met de binnenstad. Op de punt van de Stadswerven komt een stadsplein aan het water, met daarbij horeca. Dit plein mag bij hoogwater onderlopen. Op de hele Stadswerven is rekening gehouden met hoge waterstanden (Urban Flood Management).

Het nieuwe plan is een belangrijke stap op weg naar de ontwikkeling en bouw van de Stadswerven. Het plan moet nog worden vastgesteld door college en gemeenteraad. Het wordt gepresenteerd als realistisch en financieel haalbaar. Gemeente en OCW hebben overeenstemming op hoofdlijnen over de financiële voorwaarden en het programma van Stadswerven. De komende maanden werken gemeente en OCW verder aan een stedenbouwkundig plan, de grondexploitatie, parkeerexploitatie en een raamkoopovereenkomst. Voor de zomer wordt dit totale pakket aan de gemeenteraad voorgelegd.Deel dit bericht met je vrienden!