maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

18-jarige vrouw op brute wijze overvallen: Politie zoekt getuigen

21 september 2020 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Twee onbekende jongemannen hebben op zondag 20 september op de Viottakade een 18-jarige vrouw overvallen. Het slachtoffer liep klappen op en werd van haar tas en telefoon beroofd. De politie zoekt getuigen.

De Dordtse was samen met een vriendin rond 19.10 uur op de Viottakade een hond aan het uitlaten, toen twee jongens op de fiets hen voorbij reden. Net voorbij de wegwerkzaamheden die daar gaande zijn, sprak een van de jongens het slachtoffer aan. Hij pakte haar vervolgens bij haar haar en trok haar op de grond. Deze dader pakte haar tas af en de vrouw rende weg, maar kwam niet ver. Ze voelde iets zwaars tegen haar rug aankomen en viel opnieuw.

Toen ze weer opstond om weg te rennen voelde ze opnieuw een klap, nu tegen haar hoofd en wéér viel ze. Haar telefoon werd afgepakt en ze kreeg ook nog klappen in haar gezicht van de tweede dader. Beide daders hadden messen bij zich. Ze fietsten vervolgens weg in de richting van het Hugo de Grootplein. De vrouw liep diverse kneuzingen, blauwe plekken en krassen op en moest voor controle naar het ziekenhuis.

Signalement
Dader 1 was 18 à 19 jaar, 1.80 a 1.85m lang en was licht getint. Hij droeg een grijze korte broek en een rood vest met capuchon. Hij droeg een blauw mondkapje en reed op een zilvergrijze damesfiets.
Dader 2 was 25 à 30 jaar en was donkerder getint dan dader 1.

Bel de politie
Wie de beroving heeft zien gebeuren of de daders er voor of erna heeft gezien, wordt gevraagd met de politie te bellen. Ook andere informatie die de politie helpt in het onderzoek is van harte welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche in Dordrecht. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!