Nieuw Sociaal Contract aanwezig in Dordrecht en Papendrecht
DORDRECHT / PAPENDRECHT - Op vrijdag 13 december organiseert Nieuw Sociaal Contract (NSC) een Politiek Spreekuur in Dordrecht. Van 13:00 tot 15:00 uur kunnen bewoners in gesprek met Europarlementariër Dirk Gotink en Tweede Kamerlid Natascha Wingelaar. Het gesprek vindt plaats in het Stadsklooster Dordt aan de Vriesestraat 117. Iedereen is welkom om hun zorgen en ideeën te delen over de huidige politieke situatie en wat er veranderd moet worden.
Een belangrijk onderwerp tijdens deze bijeenkomst is de PFAS-vervuiling, die ook in Dordrecht en de omliggende regio speelt. PFAS zijn schadelijke stoffen die het milieu en de gezondheid aantasten, en er is veel bezorgdheid over de gevolgen van deze vervuiling. De politici willen graag horen wat er speelt bij de inwoners, wat hun grootste zorgen zijn en hoe zij denken dat de politiek deze problemen zou moeten aanpakken.
Voorafgaand aan het Politiek Spreekuur, van 10:00 tot 11:30 uur, gaan Gotink en Wingelaar naar Papendrecht. Daar gaan ze in gesprek met bewoners die al jaren last hebben van de gevolgen van verontreiniging onder hun woningen. Tijdens dit gesprek kunnen bewoners hun ervaringen delen en discussiëren over hoe de politiek kan helpen bij het oplossen van deze situatie. Na het gesprek bezoeken de politici de locatie in Papendrecht om een beter beeld te krijgen van de situatie.
Om 12:00 uur zal de actiegroep ‘Gezondheid Vóór Alles’ bij de Chemours-fabriek een symbolische actie houden. Ze zullen vervuilde grond uit emmertjes gooien om aandacht te vragen voor de PFAS-problematiek. Ook hierbij zullen de NSC-politici aanwezig zijn om met de actievoerders in gesprek te gaan en meer te leren over de zorgen en de impact van de vervuiling op de gezondheid van de inwoners.
Deze politieke bijeenkomst biedt een kans voor Dordtse bewoners om hun zorgen te uiten en direct in gesprek te gaan met de politici. Het gesprek zal gaan over de aanpak van de PFAS-vervuiling, maar ook over bredere milieu- en gezondheidskwesties die lokaal spelen. Het doel is om samen te zoeken naar oplossingen en ervoor te zorgen dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt voor het welzijn van de inwoners.