zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

In de glorixa
11
dec

In de glorixa

Dordrecht is een stad waar heel veel verschillende activiteiten plaatsvinden. Tegenwoordig kun je als je ergens naar toe wilt zelfs kiezen. Je kunt sowieso altijd naar de bioscoop, maar er zijn ook regelmatig debatten of lezingen. De bibliotheek en DOOR, zomaar twee voorbeelden, organiseren van alles. Als je op de hoogte gehouden wilt worden van de culturele agenda kun je het aanbod te weten komen via Jan Janssen. Hij stuurt geïnteresseerden elk weekend een culturele agenda.

Wat ik daarbij zo leuk vind is dat veel van wat wordt georganiseerd een kleinschalige opzet kent. Zo deden wij dit weekend mee aan Muziek bij de Buren. Vanuit de Popcentrale werd gepeild of mensen hun huiskamer beschikbaar wilden stellen voor een aantal optredens op een zondagmiddag.

Uiteindelijk leidde dat tot 29 deelnemers (c.q. huiskamers), die op een avond konden kennismaken met de hun toegewezen artiest(en). De bedoeling was helder: simpelweg ontmoeting creëren zonder winstoogmerk: geen entreegelden, gratis optredens. Je kreeg ansichtkaarten mee om in de buurt waar je woont te verspreiden. De organisatoren brachten de dag voorafgaand aan dit evenement zelfs gevulde boodschappentassen rond, met onder andere bastognes, suikerklontjes en een fles glorix. Werd verwacht dat we onze toiletten schoonmaakten of was dit product meer bedoeld voor de dag erna? Dat was wel even iets om over na te denken.

Op de (zon)dag zelf sneeuwde het. Code geel. Onze zangeres Raechel Singh belde dat ze vanuit Rotterdam in de file zat. Mijn motto, ’t is goed als het net even anders gaat, ging weer eens op. Gelukkig zorgde ze voor vervanging en improviseerden twee bevriende gitaristen er lustig op los. Zij haalde op het nippertje haar laatste optreden. Daar waren onze buren en overburen bij aanwezig. Zo kwam de bedoeling van dit alles toch nog tot zijn recht.

Foto boven: Reachel Singh
Foto onder: Pim en Kevin

Deel dit bericht met je vrienden!

Bert den Boer

Bert den Boer

Over de columnist:
Bert den Boer, socioloog, is zelfstandig adviseur, trainer, coach en dagvoorzitter, zie zijn website: www.voorstraat125.nl

U kunt de 2e druk van zijn boek Echt Contact – Hoe zorg je ervoor dat het klikt? – voor 18,95 rechtstreeks bestellen via info@bbdb.info
Bert neemt de verzendkosten voor zijn rekening.

Overzicht columns