zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Huiskamerkalenderen
12
dec

Huiskamerkalenderen

Ieder mens heeft zo zijn afwijkende gewoontes. Zo slingeren in mijn werkkamer op diverse plekken losse papiertjes met zinnen rond:
Beslissingen van levensbelang zijn niet goed of verkeerd, je leeft alleen maar verschillende levens (Uit: Zomerleugens van Bernhard Schlink).
Je kunt beter zijn waar je wilt wezen dan weten waar je moet zijn (Jules Deelder).
Goed communiceren is luisteren naar dat wat niet wordt gezegd.
Als je wilt dat je dromen uitkomen, ga dan niet slapen.
Al blijft het ook een genot om te bladeren in de boeken over de verbeelding van het relationele menselijke gestuntel door de onlangs overleden meestertekenaar Peter van Straaten.

Volgens mij hebben Kees van Kooten en Wim de Bie de scheurkalendertrend gezet. Nu verschijnen ze in praktisch ontelbare aantallen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een kalender te vinden. Van de Quote 365 tips naar de top tot de Toos en Henk scheurkalender. Bijzonder toch welke manier wij zoeken om de dagelijkse ochtendstank geestelijk te ont(v)luchten. De grote hoeveelheid scheurkalenders leidt mijns inziens onvermijdelijk tot een nieuwe trend: een doe-het-zelf gezelschapsspel van geheel nieuwe orde: huiskamerkalenderen. In goed gezelschap zet je alle wijsheden die je met elkaar het afgelopen jaar bent tegengekomen om in een unieke scheurkalender. Ga er in gezelschap eens goed voor zitten.

Laat ik u even deelgenoot maken van mijn eerste schreden op het scheurkalenderpad:

  •   Aanspreken lijkt soms verdacht veel op aan-preken
  •   Ben je van meer gewicht als je bent aangekomen?
  •   Hoe harder je rijdt, hoe eerder je in de file staat.
  •   Je haalt alleen de trein, als je er daarvoor een mist.
  •   Ik praat niet teveel, jij luistert te langzaam.
  •   De meest genadeloze kritiek is die van het ongemeende compliment.
  •   Vergeetachtigheid: je pincode invoeren op je magnetron.
  •   Echtgenoten kunnen beter echtgenieten.

Natuurlijk kan het niveau omhoog. Terecht opgemerkt. Gevatter, humoristischer, gestileerder, verfijnder, meer to-the-point. Daarom is het zo´n prachtig idee. Je combineert plezier met resultaat: een uniek collectors-item bestaand uit louter teksten of een combinatie van woord en beeld. Het is een nieuwe vorm van ontmoeten via eigentijdse huisvlijt: creatief scheurkalenderen. Veel plezier.

Deel dit bericht met je vrienden!

Bert den Boer

Bert den Boer

Over de columnist:
Bert den Boer, socioloog, is zelfstandig adviseur, trainer, coach en dagvoorzitter, zie zijn website: www.voorstraat125.nl

U kunt de 2e druk van zijn boek Echt Contact – Hoe zorg je ervoor dat het klikt? – voor 18,95 rechtstreeks bestellen via info@bbdb.info
Bert neemt de verzendkosten voor zijn rekening.

Overzicht columns