woensdag 28 juli 2021

Alles over Dordrecht

Wereldlichtjesdag (Livestream)

Wereldlichtjesdag (Livestream)

13 december 2020
Van zondag 13 december 2020 tot en met zondag 13 december 2020
Van 19:00 uur tot en met 20:00 uur

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden
Dit jaar zal er geen publieke bijeenkomst zijn, waarbij om 19.00 uur de aanwezigen een kaarsje kunnen aansteken. In plaats daarvan, zal er een livestream worden aangeboden (vanuit Apeldoorn) die gevolgd kan worden via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdagIeder jaar op de 2e zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

WereldLichtjesDag en Corona
Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties, waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten, die nu helaas een heel andere vorm krijgen door Corona.

WereldLichtjesDag kiest ervoor om dit jaar, in navolging van de laatste richtlijnen van het RIVM en de regering, op zondag 13 december 2020, geen bijeenkomst te organiseren met publiek. In plaats daarvan zal er een livestream worden aangeboden.

Tijdens deze livestream, zal als vanouds de kaars worden ontstoken om 19.00 uur. Ook worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning zijn door Mindy en Benjamin van www.afscheidsliedjes.nl
 


Herinneringsharten
Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten die te downloaden is vanaf www.wereldlichtjesdag.nl
Deze kunt u beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Stuur uw hart voor 10 december naar: WereldLichtjesDag, Watermanstraat 50, 7324 AK Apeldoorn. De organisatie zorgt dan, dat uw hart een plekje krijgt in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn. (Deze harten blijven tot na de Kerst hangen)

Via www.wenskaarsje.nl kan ook dit jaar digitaal een kaarsje worden aangestoken.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Wereldlichtjesdag

Via de livestream

www.facebook.com/Wereldlichtjesdag/
Deel dit bericht met je vrienden!