vrijdag 28 januari 2022

Alles over Dordrecht

Weekend van de Begraafplaats

Weekend van de Begraafplaats

28 mei 2021
Van vrijdag 28 mei 2021 tot en met zondag 30 mei 2021


Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei is er weer het landelijke Weekend van de Begraafplaats. Dit jaar is het thema 'Begraafplaatsen: vol liefde'. Ook op gemeentelijke begraafplaats Essenhof wordt hierbij stilgestaan en zijn bezoekers welkom voor een prachtige wandeling. Ook kan er kennisgemaakt worden met het project Lievelingsbloem van de op de begraafplaats gelegen TussenTijdTuin.

Wandeling
Vanwege de coronamaatregelen zijn groepsrondleidingen of – activiteiten op de begraafplaats niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren welk mooi terrein er met vakmanschap, zorg en aandacht beheerd wordt. En, dat de begraafplaats iedereen in stilte en schoonheid verwelkomt en ruimte biedt om te gedenken. Er bevinden zich bijzondere graven, grafteksten, monumenten, bomen en andere bezienswaardigheden die het besef brengen dat de begraafplaats ook op andere momenten dan tijdens een afscheid bezoekwaardig is. In het kader van Weekend van de Begraafplaats brengt Essenhof een bestaande wandelroute ('Een plek vol verhalen') opnieuw onder de aandacht.

De wandelbrochure is op vrijdag 28 mei tussen 12:00 en 16:00 uur af te halen bij de receptie van kantoor Essenhof of gedurende het hele weekend te downloaden op www.essenhof.nl. Deze wandeling leidt bezoekers ook langs het graf van Cees Buddingh', bij uitstek een plek vol liefde. Zijn vrouw was Cees zijn muze en metgezel. Zoals haar inspiratie doorklonk in zijn gedichten, zijn deze woorden ook op hun grafsteen vastgelegd.


Lievelingsbloem
Een mooie manier om iemand te gedenken, is om deze te verbinden aan een bloem. Marleen Oud en Geerten ten Bosch deden dat al voor de Dochters van Dordrecht en maken dit initiatief vanaf nu voor iedereen toegankelijk middels project Lievelingsbloem. Via dit project kunnen geïnteresseerden, ter herinnering aan een dierbare overledene, door hen een 'Lievelingsbloem' laten zaaien in de (nog te openen) TussenTijdTuin op begraafplaats Essenhof. Meer informatie vindt u op www.tussentijdtuin.nl of kunt u op 28 en 29 mei tussen 10:00 en 17:00 uurverkrijgen bij Marleen, die dan in de TussenTijdTuin aan het werk is.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Begraafplaats Essenhof

Nassauweg 200

www.essenhof.nl
Deel dit bericht met je vrienden!