zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Top Naeff op zondag

Top Naeff op zondag

04 juli 2021
Van 13:00 uur tot en met 00:00 uur

In 2024 zal het 125 jaar geleden zijn dat de beroemde Dordtse schrijfster Top Naeff (1878 – 1953) haar boek ‘Schoolidyllen’ schreef, over het weesmeisje Jet van Marle die op haar zeventiende verjaardag sterft. Toen het in 1900 gepubliceerd werd, was het ogenblikkelijk een doorslaand succes.

Top Naeff schreef het boek in haar geboorteplaats Dordrecht en tijdens een logeerpartij bij haar oma in Lochem. En in 2023 is het 70 jaar geleden dat Top de eerste vrouw die ereburger werd van Dordrecht en het is haar sterfjaar.

Als opmaat naar meer herdenkingsfestiviteiten in 2023 – 2025 wordt op zondag 4 juli in de tuin van haar voormalige woonhuis, het kantoorpand van de Dordtse vastgoedondernemer Pieter van Loon in de Johan de Wittstraat 33, een eenmalig evenement georganiseerd.

Twee sprekers zullen vanuit hun eigen visie hun licht laten schijnen over leven en werk van Top Naeff: Saskia Lensink, schrijfster van Dochters van Dordrecht, en Gé Vaartjes, schrijver van Rebel en Dame, de biografie over Top Naeff.

Elke lezing duurt 30 minuten. Tussen de twee lezingen is er een pauze waarin gelegenheid bestaat de stijlkamer te bezoeken waar Top Naeff aan haar oeuvre schreef. Tevens wordt er een hapje en een drankje geserveerd. En er is harpmuziek van Leonieke de Kleer.

Er zijn twee sessies op de zondagmiddag
 De eerste begint om 13.00 uur en de tweede, met hetzelfde programma, om 15.15 uur. Pieter van Loon stelt voor dit evenement de middelen en zijn pand beschikbaar.

  • Waar: in de tuin van Johan de Wittstraat 33, ingang Beverwijcksplein. (Dicht bij het NS Station en parkeergarage Veemarkt)
  • Aanvang: om 13.00 uur of om 15.15 uur.
  • Bezoekers hoeven geen ‘corona-bewijs’ te hebben. Zij dienen zich wel te registreren en de gezondheidscheck in te vullen bij de ingang. De ‘anderhalve meter’ geldt, maar niet voor bezoekers uit hetzelfde huishouden.
  • Organisatie: Casper Markesteijn (DordtLiterair), Bart van Aanholt, Pieter van Loon.
  • De toegang is gratis.
    Gaarne z.s.m. reserveren per e-mail met vermelding van naam en telefoonnummer naar caspermarkesteijn@gmail.com
    Verhindering doorgeven uiterlijk vóór donderdag 1 juli 18.00 uur.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

DordtLiterair

in de tuin van Johan de Wittstraat 33

06 55108493

caspermarkesteijn@gmail.com www.dordtliterair.nl
Deel dit bericht met je vrienden!