dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Start Alpha Online

Start Alpha Online

29 september 2021
Van 20:00 uur tot en met 21:30 uur

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductiecursus in het christelijk geloof die dit najaar zowel fysiek als online wordt aangeboden in Dordrecht. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd. In Dordrecht nemen jaarlijks tientallen stadsgenoten deel aan de cursus; jongeren en ouderen; mensen die meer of minder bekend zijn met kerk en geloof. Alpha is er voor iedere Dordtenaar!

Zowel fysiek als online
,,In september 2021 gaan er in Dordrecht drie nieuwe Alpha cursussen van start, waarvan twee fysiek en één online” aldus Wiebe van Horssen van de stichting Missie Dordt. ,,Vorig jaar zijn wij gestart met het aanbieden van een online Alpha. De belangstelling en het enthousiasme was zo positief, dat we besloten hebben deze optie opnieuw aan te bieden. Zo kan iedereen die dat wil vanuit zijn woonkamer aanhaken.”

Vraag naar zingeving
,,Alpha wil antwoord geven op de groeiende vraag naar zingeving” aldus van Horssen. ,,Volgens onderzoek denkt 33% van de Nederlands nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Alpha laat mensen in tien interactieve en gezellige bijeenkomsten kennismaken met het christelijk geloof. Daarbij is er alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Kortom, Alpha is er voor iedereen die op zoek is naar verdieping.”

Inspirerende video
De online cursusavonden beginnen om 20.00 uur en zijn vanuit huis te volgen. Via een online platform ontmoet je de andere cursisten en gespreksleiders. Onder het genot van een kop thuis gezette koffie of thee praten de deelnemers elkaar bij. Daarna wordt een inspirerende video bekeken van ongeveer 25 minuten. Deze video nodigt uit tot het stellen van vragen. In kleine online gespreksgroepen wordt vervolgens nagepraat over het onderwerp. 

De Online Alpha:

Iedereen welkom
,,Iedereen is welkom bij Alpha” benadrukt van Horssen. ,,Of je nu jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Je kan vrijblijvend kennis maken met het christelijk geloof.”

De Alpha cursus is gratis
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met de contactpersoon of kijk voor verhalen van Alpha-deelnemers op alpha-cursus.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Baptisten Dordrecht

Online

06-38162654

alpha@baptisten-dordrecht.nl missiedordt.nl/alpha
Deel dit bericht met je vrienden!