zondag 16 januari 2022

Alles over Dordrecht

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

09 juli 2021
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Op vrijdag 9 juli a.s. organiseert Amnesty International Dordrecht, voor het eerst sinds oktober 2020, weer de maandelijkse schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom bij Dutch in Dordrecht, Vest 177, 3311 TV in Dordrecht.

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Nederlands- en Engelstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Voor wie schrijven we?
Op vrijdag 9 juli schrijven we onder meer voor de Egyptische activist Alaa Abdel Fattah en voor advocaat Mohamed el-Baqer. Zij zitten sinds oktober 2019 in voorarrest op basis van valse beschuldigingen, zoals het verspreiden van ‘nepnieuws’. In werkelijkheid zitten ze vast vanwege hun vreedzame werk voor de mensenrechten. Ze worden slecht behandeld in de gevangenis. Jouw brief of kaart kan voor hen een verschil maken. In veel gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. De meest recente successen kun je vinden via deze link.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht of gewoon binnenlopen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor we slechts een vrijwillige bijdrage vragen.

We houden 1,5 meter afstand van elkaar, iedereen heeft een eigen plek en een eigen setje schrijfmaterialen. Breng je eigen pen mee en eventueel je eigen (non-alcoholische) drankje.
Bij klachten zoals hoesten, koorts of vermoeidheid blijf je thuis en kun je online brieven schrijven via amnesty.nl (‘Kom in actie!’).

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Amnesty International Dordrecht

Dutch in Dordrecht, Vest 177

www.facebook.com/amnesty.dordrecht/
Deel dit bericht met je vrienden!