woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop
Foto's: Bea Koetsier

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop

03 juli 2021
Van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

Zaterdag 3 juli om 10.00 is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht, Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

Voor de rondleiding dient u zich wel tijdig op te geven bij  tuinverenigingkringloop@gmail.com  (U ontvangt dan een bevestiging.)


Om 10.00 uur arriveren meerdere leden voor het gezamenlijk onderhoud, want gemeenschappelijke paden, de komposthopen en de speelhoek moeten worden bijgehouden. De taken zijn verdeeld en uiteraard is er iemand, die de rondleiding verzorgt. U kunt dan op uw gemak rond kijken en allerlei vragen stellen. Mogelijk bent u geïnteresseerd in een tuin? Dan bent u niet de enige, want al veel mensen hebben deze leuke hobby ontdekt. We hebben een wachtlijst. Het kan ook zijn dat u in de buurt woont en wel eens wil weten hoe het er achter dat hek uitzie. Van harte welkom!

Begin juli is het prachtig op ons volkstuinencomplex. Het is genieten van de kleuren en geuren van diverse bloemen. Zingende vogels, zoemende bijen en fladderende vlinders maken het tot een waar paradijs. De mooie koninginnepage werd ook dit jaar al weer door meerdere mensen op hun tuin waargenomen.  Het is in deze tijd hard werken voor de tuinders, want het onkruid schiet de grond uit. Wel kunnen we ook al eten van de tuin. Diverse groenten als worteltjes, bietjes, sla, courgettes komen tevoorschijn. Fruit is er ook al zoals aardbeien en bessen.

Begin juni zijn we even geschrokken, want het RIVM studeerde nog eens op de gifstoffen, die  Dupont/Chemours  helaas over onze omgeving heeft verspreid. Binnen 1 kilometer van het bedrijf kon je beter niet uit een moestuin eten was het nieuwste advies. Gelukkig ligt ons complex hemelsbreed op zes kilometer afstand en in het zuidwesten. Wij kunnen met een gerust hart onze juist speciaal gifvrij gekweekte en daarom zo smakelijke groente eten.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Tuinvereniging Kringloop Dordrecht

Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

tuinverenigingkringloop@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!