zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop
Foto's: Bea Koetsier

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop

05 juni 2021
Van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

Zaterdag 5 juni om 10.00 is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop aan de Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

Voor de rondleiding dient u zich wel op te geven bij tuinverenigingkringloop@gmail.com, omdat we voorzichtig blijven i.v.m. het coronavirus. U ontvangt dan een bevestiging.

De tuinders op onze tuin weten dat elk jaar verschillend is. Vorig jaar liepen we met gieters water af en aan. Dat is nu niet nodig, want het voorjaar is behoorlijk nat en koud. Helaas groeien de plantjes daardoor traag en slakken zijn er volop. Natuurlijk klinkt er gemopper: ”Alles opgegeten” en “het is hier een slakkenparadijs”. Maar gelukkig komt er ander, warmer weer. Dus misschien wordt het een heel goed jaar met allerlei groenten en fruit. Zelf geteeld zonder gifstoffen smaakt het lekkerder en is gezonder.

Op zaterdag 5 juni zal het vermoedelijk zelfs 20 graden zijn. We kunnen het ons op dit moment nog bijna niet voorstellen. Leuk als u eens komt kijken naar ons mooie tuinencomplex.

Diverse leden zijn op deze zaterdag bezig met het groot onderhoud en er is beslist iemand, die u wil rondleiden. Mooi om te zien hoe ieder lid op zijn eigen manier bezig is. De tijd van de bloesem is wel voorbij. We zien al kleine peertjes, appeltjes en bessen verschijnen. Als de temperatuur hoger is, kunt u mogelijk diverse vlinders zien, zoals de koninginnepage, echt geen zeldzaamheid op onze tuin. De grasmus met zijn opvallende liedje is dit jaar ook al weer enige tijd aanwezig. In de tuinen zijn vaak bloemen en op de boomplaatsen, wilde bloemen voor de bijen.

Wanneer u graag zelf een tuin op dit complex wilt, kunt u dat aangeven. Het kan helaas wel even duren voor er een plaats vrij komt, maar met wat geduld komt het zeker goed.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Tuinvereniging Kringloop Dordrecht

Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

tuinverenigingkringloop@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!