zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop
Foto: Bea Koetsier

Rondleiding Tuinvereniging Kringloop

01 mei 2021
Van 10:00 uur tot en met 11:00 uur

Zaterdag 1 mei om 10.00 uur is er een rondleiding bij Tuinvereniging Kringloop aan de Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

Voor de rondleiding dient u zich wel op te geven bij tuinverenigingkringloop@gmail.com, omdat we voorzichtig blijven i.v.m. het coronavirus. U ontvangt dan een bevestiging.

Op deze zaterdag zijn meerdere tuinleden bezig met het gemeenschappelijk onderhoud. Tijdens de rondleiding hoort u over de filosofie achter dit, fraai gelegen, gifvrije tuinencomplex. En u krijgt niet alleen een indruk van de tuinen, maar ook van de sfeer onderling. Vaak wordt door leden gezegd dat het zo heerlijk is dat we ‘dit’ hebben in deze bijzondere tijd.

Op dit moment is bovendien een onderwerp van gesprek wanneer de zorgvuldig thuis opgekweekte plantjes naar de tuin kunnen. “Het is ‘s nachts nog zo koud en die harde wind”. De hoeveelheid in de tuin gevangen slakken komt ook regelmatig ter sprake, want we willen natuurlijk niet dat al onze plantjes worden opgegeten.

Ondertussen gaat het voorjaar in de natuur gewoon door. De bloesem van de vele fruitbomen is in deze tijd prachtig om te zien. Al verschillende vlinders zijn gesignaleerd zoals dagpauwoog, gehakkelde aurelia en het klein koolwitje. Voor het oranjetipje zijn er voldoende pinksterbloemen. Dus waar wacht hij nog op? De tjiftjaf is er al een tijd en plotseling was er ook de fitis. Het mannetje zwartkop probeert volop te imponeren met zijn fraaie zang.

Mogelijk wilt u zelf wel een tuin huren? Er is een wachtlijst, maar soms gaat het ineens snel.

Foto: Bea Koetsier
Foto: Bea Koetsier
Foto: Bea Koetsier

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Tuinvereniging Kringloop Dordrecht

Wieldrechtse zeedijk 6 (onderaan het fietspad)

tuinverenigingkringloop@gmail.com
Deel dit bericht met je vrienden!