vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

3 schilderijen van Ton Vermeulen

Opening Expositie Ton Vermeulen

03 oktober 2020
Van 13:00 uur tot en met 17:00 uur

Zaterdag 3 oktober 2020 opent de expositie met kleurrijke abstracte schilderijen van Ton Vermeulen bij Atelier Galerie 27.

Het werk van Ton is de laatste jaren zo mogelijk nog abstracter geworden, met veel oog voor detail en steeds expressief. Meer dan anders combineert hij technieken. Hij veegt en smeert met de kwast de verf op het doek of laat de kwast over het doek heen dansen. Soms met meerdere kwasten tegelijk. Ook verft hij met beide handen of gooit de verf op het doek. Zijn werk heeft een ruw randje en tegelijk ook veel subtiliteit.

Laag na laag, al zoekend, ontstaat een beeld waar Ton tevreden mee is. Door zijn vrije manier van werken lijkt het dat het werk van de hak op de tak gaat.  Soms ontstaat er een ruimtelijk beeld, soms meer impressief en een andere keer heel uitgesproken. Altijd is zijn handschrift erin te herkennen. Ook het kleurgebruik van Ton is tekenend. Dat is vaak intens en fel.

Ton heeft een atelier bij het culturele ontmoetingscentrum DOOR, waar hij zich goed thuis voelt. De omgeving inspireert hem en er hangt een haast familiaire sfeer. Hij heeft zich hier laten inspireren door enkele collega’s die straatkunst maken. Het directe en rauwe van deze kunstsoort spreekt hem aan. In een doorwerkt schilderij - Ton doet makkelijk meer dan tien uur over een schilderij - raak je dat wel eens kwijt. Door een iets andere manier van schilderen weet Ton de vaart  in zijn schilderijen te behouden en creëert ook meer dynamiek.

De expositie is te bezichtigen tot met 8 november bij Atelier Galerie 27. De opening op 3 oktober is van 13.00 tot 17.00 uur.

De openingstijden van Atelier Galerie 27 zijn: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur.


Galerie Atelier 27 wil door middel van kunst mensen verbinden. Er hangt door de tijd heen zeer divers werk als schilderijen, etsen, litho's en foto’s. Ook is er kunst te bewonderen van de eigenaren Ewa Tryler en Arie Vroegh. Zij maken de mooiste portretten met soft pastel of grafiet.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Atelier Galerie 27

Steegoversloot 27

www.atelier104.nl
Deel dit bericht met je vrienden!