zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

Open Huis Ontmoetingskerk
Ontmoetingskerk

Open Huis Ontmoetingskerk

08 december 2021
Van 10:00 uur tot en met 11:30 uur

Woensdagmorgen 8 december is er weer Open Huis in de Ontmoetinsgkerk , Slangenburg 3 in Dordrecht.

Deze morgen zal de auteur en samensteller van het boek  ‘Dordrecht en de Drechtsteden vanuit de wolken’,Niels Dekker ,vertellen hoe het boek tot stand is gekomen. Uiteraard wordt zijn verhaal geïllustreerd met foto’s uit het boek.

Dordrecht is tussen 1950 en 1990 in rap tempo gegroeid en rigoureus veranderd. Met spetterende foto’s wordt u terug in de tijd genomen. Het boek is samengesteld uit de collectie van de Rotterdamse fotograaf Bart Hofmeester (1921 - 2001). Hij was één van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Vanaf vliegveld Zestienhoven legden hij en zijn bedrijf Aero Camera gedurende tientallen jaren Nederland in meer dan twee miljoen foto’s van boven vast.

Vanaf 10.00 uur is er inloop en worden gasten in de ontmoetingsruimte van de kerk welkom geheten met koffie of thee, waarna om 10.30 uur de presentatie begint in de grote kerkzaal.

De QR coronapas is verplicht en bezoekers moeten een mondkapje dragen tijdens het lopen. Ook houden we de anderhalve meter maatregel aan en er is geen pauze.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

Deel dit bericht met je vrienden!