maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Kerkproeverij Online

25 oktober 2020
Van 09:00 uur tot en met 00:00 uur

Dordtse kerken nodigen uit voor online viering
Een zevental Dordtse kerken zetten digitaal hun deuren open voor iedereen die wel eens wil proeven aan een online viering. Met de slogan “Ik vier online kerk! Doe je met mij mee?” worden mensen uitgenodigd voor het bijwonen van een dienst op zondag 11 en 25 oktober 2020.

Kerkproeverij Online
Met het uitbreken van de coronacrisis zijn voor veel kerken online diensten gemeengoed geworden. Gelovigen volgen kerkdiensten massaal vanuit huis. De vieringen worden online zelfs beter bezocht dan in de kerk, zo blijkt uit onderzoek. Met grote regelmaat sluiten nieuwe mensen aan. 

Wiebe van Horssen is o.a. werkzaam voor de stichting Missie Dordt en coördineert het initiatief Kerkproeverij Online in Dordrecht. “Jaarlijks is er de landelijke Kerkproeverij, waarin mensen worden uitgedaagd om eens een bezoek te brengen aan een kerk in de buurt. De coronacrisis daagt de kerk uit tot creatieve vormen, waaronder deze Kerkproeverij Online.”

Deelnemende kerken
Een zevental Dordtse kerken doen mee aan het initiatief, al zijn zij zeker niet de enige met een online uitzending. Tal van kerken gaan iedere week ‘live’ via hun eigen YouTube kanaal. “Graag willen wij mensen uitnodigen om gewoon eens (vanaf de bank) een kijkje te nemen bij één van de kerken in Dordt om te beleven hoe gelovigen anno 2020 uiting geven aan geloof, hoop en liefde.” 

De deelnemende kerken zijn:

 • Zuidhovenkerk (YouTube: Zuidhovenkerk )
  11 oktober om 10.00 uur
 • Eljakim Dordrecht (YouTube: Eljakim Dordrecht)
  11 oktober om 10.00 uur
 • Evangelische Gemeente Jozua (YouTube: Evangelische Gemeente Jozua) 11 oktober om 10.00 uur
 • Hervormd Wijkgemeente Krispijn (YouTube: HWK VenT)
  11 oktober om 10.00 uur
 • PKN Dubbeldam De Wijnstok (YouTube: PKN Dubbeldam)
  11 oktober om 10.00 uur
 • Baptistengemeente Dordrecht (YouTube: Baptistengemeente Dordrecht) 11 oktober om 10.00 uur
 • Kandelaarkerk Dordrecht (YouTube: Kandelaarkerk Dordrecht)
  25 oktober om 09.00 uur

Een online dienst bijwonen is heel eenvoudig. Bezoekers gaan naar het YouTube kanaal van de betreffende kerk op de aangegeven datum en tijd en klikken op de livestream. Later terugkijken kan natuurlijk ook. Zo flexibel is de Kerkproeverij Online.

Meer informatie?
Ga naar www.missiedordt.nl/nieuws of neem contact op met coördinator Wiebe van Horssen via coordinator@missiedordt.nl of tel. 06-28196630.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Missie Dordt - Wiebe van Horssen

Divers, online

06-28196630

coordinator@missiedordt.nl www.missiedordt.nl/nieuws
Deel dit bericht met je vrienden!