donderdag 27 januari 2022

Alles over Dordrecht

HBO Kids - 1e college voor leerlingen uit groep 7 en 8
Flyer: HBO Drechtsteden

HBO Kids - 1e college voor leerlingen uit groep 7 en 8

19 mei 2021
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Leerzame en boeiende colleges voor leerlingen uit groep 7 en 8
Een samenwerking met HBO Drechtsteden, de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin in het kader van Dordrecht 800

Voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 is er woensdag 19 mei de eerste HBO Kids. Een serie colleges over herkenbare onderwerpen, die kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met interessante wetenschappelijke, kunstzinnige en culturele thema’s.

De eerste editie: Het leven van kinderen in de middeleeuwen en nu
Tijdens deze eerste editie van HBO Kids gaan we terug in de tijd! Hoe was het om als kind in de Middeleeuwen te leven en wat is het verschil met nu? Een passend thema voor de stad Dordrecht die inmiddels alweer 800 (+1) jaar bestaat.

Kinderboekenauteur Arend van Dam vertelt over het leven van kinderen in de Middeleeuwen en nu. Hij begon met schrijven toen hij zelf kinderen kreeg en schrijft boeken voor verschillende leeftijden, van peuterboeken tot spannende historische verhalen.

Vanuit HBO Drechtsteden zullen docent Hanneke Bahlman en directeur Jessica van den Bosch op een creatieve manier de ontwikkeling van het kind destijds, wat eigenlijk geen kind mocht zijn, onder de loep nemen. Hoe leefden de kinderen vroeger en hoe was hun positie in het gezin en de samenleving ten opzichte van nu? Interessante vraagstukken die op een interactieve en toegankelijke manier worden verteld.

HBO Kids is via een livestream op YouTube te volgen. Wanneer je online een plaats reserveert, ontvang je een uur voor aanvang de link naar de livestream.

Praktische informatie:
Datum: woensdag 19 mei
Tijdstip: 15:00 uur. Tune thuis in vanaf 14:50 uur
Locatie: online te volgen via livestream vanuit Kunstmin
Kosten: gratis toegang. Vooraf reserveren deze link via Kunstmin.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

HBO Drechtsteden, de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin

Online

www.kunstmin.nl/programma/livestream-hbo-kids-14830
Deel dit bericht met je vrienden!