maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Expositie 'The Portrait and its possibilities' in WG Galerie

Expositie 'The Portrait and its possibilities' in WG Galerie

06 november 2021
Van zaterdag 06 november 2021 tot en met zondag 02 januari 2022
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

The Portrait and its possibilities
ENRIQUE COLLAR - PAINTINGS
6 november (2021) t/m 2 januari (2022)

OPENING: 6 november | 15:00 uur
MEET & GREET: 4 december | 12:00 -17:00 uur

“Toen ik in Nederland kwam wonen besloot ik om het concept van ruimte en mijn descriptieve manier van schilderen in Zuid-Amerika, onder de Steenbokskeerkring, op te geven. Zo kon ik mijn picturale onderzoek toespitsen op vorm, op het delicate Hollandse licht en de incorporatie van de nieuwe mogelijkheden die werden aangeboden door de digitale camera en computer.
Eerst was dat een pocket camera met een resolutie van slechts 6 megapixels die ik had gekocht om mijn pasgeboren dochter te fotograferen. Het alledaagse, het interieur en vooral het portret waren voor mij voldoende om een dialoog aan te gaan tussen de picturale traditie en het digitale tijdperk.
Het eerste portret dat ik op deze wijze heb geschilderd was ‘Miracle’ / ‘Wonder’, een twee meter groot canvas met het gezicht van een baby van zes maanden. Het werk baarde opzien in Londen en werd onmiddellijk een finalist in de BP Portrait Award, georganiseerd door de National Gallery. Daarna volgde meerdere portretten, de texturen en uitvoering van details veranderde mee terwijl ik wisselde van camera: naar 10, 15 en 21 megapixels.

Het idee van deze expositie is om de canvassen die deze ontwikkeling van mijn werk vastleggen samen te brengen, tussen pixels en olie, over een periode van meer dan een decennium”.

“Schilderen wordt altijd vervoegd in de tegenwoordige tijd. Het portret is altijd al een weerspiegeling geweest van perceptie van de kunstenaar en zijn tijd. Daarom is het een fascinerende opgave voor mij om als een schilder in het digitale tijdperk een dialoog vast te leggen tussen de virtuele pixel en de picturale”.

WG galerie is open ieder weekend van 12.00-17.00 uur en op afspraak. 

Voor meer info wilmageerts@live.com en www.wg-gallery.com

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

WG Galerie

Aardappelmarkt 15

wilmageerts@live.com www.wg-gallery.com
Deel dit bericht met je vrienden!