vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

Elektrische Fiets Informatiedag

08 oktober 2020
Van 10:00 uur tot en met 15:00 uur

Donderdag 8 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Dordrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Drechtsteden een Elektrische Fiets Informatiedag. De theorie over de belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers wordt besproken. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij de aanschaf van een e-bike en is er ook een praktijkdeel.

Theorie en praktijk
U gaat onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op een parcours oefeningen doen. U leert meer over het zwaartepunt van een e-bike, evenwicht houden en u doet een remproef. Iedere deelnemer kan samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken. Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen. Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische fiets. Het kan lastig zijn om op een juiste manier aan het verkeer deel te nemen. Het verkeer wordt steeds drukker. Ook veranderen de verkeersregels regelmatig. Maar ook het fietsen vraagt meer aandacht en behendigheid dan het fietsen met een fiets zonder trap ondersteuning.

Demo fietsen
Ook zijn er heel veel verschillende type fietsen op de markt. Er zal een leverancier met verschillende demo fietsen aanwezig zijn om uit te proberen en u een persoonlijk advies te geven. Deze dag is bedoeld voor senioren om aan hen verkeerskennis, vaardigheden en  informatie te geven over het fietsen met een elektrische fiets. Tijdens de informatiedag wordt gezorgd voor koffie en een lunch. U komt met u eigen fiets of e-bike naar de informatiedag.

Aanmelden
Graag voor 1 oktober. Bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl. Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na de aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Veilig Verkeer Nederland

Kantine Sporting Delta, Gravensingel 118

werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Deel dit bericht met je vrienden!