vrijdag 18 september 2020

Alles over Dordrecht

Dordrechts Philharmonisch Orkest - Museumtuinconcert

20 september 2020
Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur

Nadat in maart de verenigingsactiviteiten bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest stil kwamen te liggen, leek het er even op dat het jubileumjaar van de Dordtse vereniging in het water zou vallen. Gelukkig zijn de orkesten van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest niet voor één gat te vangen. Op zondag 20 september zijn zij terug in de tuin van het Dordrechts Museum. Mét een gloednieuw repertoire en uiteraard met alle richtlijnen in acht nemend.

Phil Young onder leiding van Lisette Harms laat tijdens dit concert horen hoe veelzijdig de jonge talenten van de vereniging zijn. Zo komt Bella Ciao uit de hitserie La Casa de Papel voorbij en spelen ze een compilatie van thema’s uit bekende games. Ook zullen ze het iets minder jeugdige publiek terugbrengen naar hun eigen jeugd in Total Toto, een medley van de Amerikaanse band Toto.

Phil Good speelt repertoire waar de liefhebber van harmonieorkesten zijn hart bij kan ophalen. Dirigent Jos den Boer brengt met zijn orkest onder meer het meeslepende St. Florian Choral. Daarnaast speelt Phil Good Oregon van Jacob de Haan: dit werk verhaalt over een treinrit door Amerika. Het orkest kan niet wachten om u als publiek mee te nemen op deze reis. Andere werken op de lessenaar van Phil Good zijn Klezmer Karnival, Glasnost en een medley met muziek van de Britse zangeres Vera Lynn.

Dirigent Jan Gerrit Adema programmeerde voor het Dordrechts Philharmonisch Orkest een afwisselend, feestelijk programma. Op het repertoire staan onder meer het spectaculaire Innuendo van de band Queen. Verder speelt het orkest een aantal delen uit de Duitse opera ‘Dreigroschenoper’, klinken er zigeunerklanken tijdens Puszta en laat het orkest horen hoe virtuositeit horen in Lezginka, uit het ballet Gayane van de Armeense componist Khatchaturian.

Vanaf 14.00 laten de drie orkesten van zich horen. De toegang is gratis, maar het is wel nodig om te reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar gasten@dpho.nl, onder vermelding van uw naam en de hoeveelheid gewenste kaarten.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Dordrechts Philharmonisch Orkest

in de tuin van het Dordrechts Museum, Museumstraat 40

gasten@dpho.nl dpho.nl
Deel dit bericht met je vrienden!