maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Bowie & Decades

Bowie & Decades

17 oktober 2021
Van 15:00 uur tot en met 17:00 uur

Op zondagmiddag 17 oktober een dubbelconcert in Muziekpodium DJS: Annemarie van der Wijk brengt in 'kleine bezetting' een ode aan David Bowie en het duo Decades speelt 'uitgeklede' eighties-pareltjes.

Annemarie van der Wijk is een oorspronkelijk Haagse muzikante die al ruim 25 jaar geworteld is in de Dordtse muziekscene. Ze is bekend van haar 'Winkel van Zingkel', als zangpedagoog en dirigent/arrangeur van meerdere koren. Maar vooral is zij zangeres.

Als onderdeel van het jubileum van haar zanggroep LOS (2018) besloot Annemarie solo een aantal favoriete nummers van David Bowie te zingen. Nu, drie jaar later, is dit miniproject uitgegroeid tot een Bowie Tribute, waar Annemarie’s dochters Jill en Mae ook een rol in hebben gekregen als achtergrondzangeressen. Dit familieproject wordt begeleid op gitaar en piano door Erik Kraaijestein.

Hoewel het repertoire van David Bowie al behoorlijk gevarieerd is, weet Annemarie het op haar eigen verrassende wijze net even iets anders te interpreteren. Juist door Bowie in kleine bezetting te spelen, komt de essentie van zijn repertoire naar voren.

Decades is de muzikale samenwerking tussen zangeres Joyce Verschoor en pianist/gitarist Erik Kraaijestein. Zij zijn op meerdere manieren met elkaar verbonden, maar muzikaal was het wel even zoeken naar de juiste vorm. Joyce met als achtergrond de disco/soul muziek uit haar jeugd en Erik meer gericht op rockmuziek. De overeenkomst is dat ze beiden de jaren 80 muzikaal hebben meegemaakt en daaruit putten. Uitgekleed van drummachines en overgeproduceerde synth-partijen verschijnen er de nodige pareltjes die akoestisch worden geserveerd. Voor het niet meer zo heel jonge publiek een echte oja!-belevenis.

Homegrown brengt iedere derde zondag van de maand een live programmering van regionale talenten. Zowel jong talent als gerenommeerde musici krijgen de ruimte in deze serie middagconcerten. Geniet in een intieme sfeer van een avontuurlijke programmering. 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Muziekpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.muziekpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!