woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Back to the Rivers

Back to the Rivers

16 juli 2021
Van vrijdag 16 juli 2021 tot en met zondag 18 juli 2021


Back to the Rivers presenteert een breed programma met onder andere DeWolff, Typhoon, René Schuurmans, Eefje de Visser, Her Majesty en Stringfever zijn op 16, 17 en 18 juli aan de Energiekade te zien. Hier kan je coronaproof genieten van 4 mooie programma’s verspreid over 7 shows, georganiseerd door het team van Big Rivers en onderdeel van de Dordtse Feesten.

Een regulier Big Rivers festival zit er dit jaar helaas niet in, maar de organisatie bedacht een mooi alternatief; aan een fantastische locatie; genaamd ‘Back to the Rivers’. De optredens en het mooie randprogramma beloven een echte beleving te worden. Dit begint al direct als de bezoeker het terrein op komt en stopt pas als de laatste noot klinkt. Non-stop entertainment zoals je van Big Rivers gewend bent.

Het programma

  • Vrijdag 16 juli zijn er twee shows met opener Skeftum en headliner DeWolff. 
  • Zaterdag 17 juli vinden er drie shows plaats. Twee hiervan met Dr. Justice & Smooth Operators en headliner Typhoon. De derde show is louter Nederlandstalig, met optredens van Jacques Herb, Stef Ekkel en René Schuurmans.
  • Zondag 18 juli sluit Back to the Rivers af met twee shows van misschien wel de beste tribute band van Nederland; Her Majesty met hun CSNY show en tot slot headliner Eefje de Visser.


Tijdens de change-overs van de bands zorgen Stringfever (UK) samen met Bencha Theater uit Amsterdam voor het nodige vermaak. Natuurlijk is ook Maarten Teekens van de partij voor de vertolking van de festivalsong.

Randprogramma
Festivalband BRASSOciety, SamShine Theater, Darja de Caluwé, Samball DJ’s, DJ Jopieee en DJ Denman verzorgen het randprogramma.

Watertheater
Aan de kade, naast Kinepolis, staat in het festivalweekend een sfeervol watertheater. Er worden tribunes opgesteld, ook de betonnen trappen naar het water toe worden hieraan toegevoegd. Per concert zijn er 64 exclusieve logeplaatsen. Deze logeplaatsen zijn direct aan het water, voor het podium en zijn ingericht met een stoel en een tafel. Ook voor bezoekers met een rolstoel zijn er plaatsen gecreëerd.

Dordt800
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Dordt800 en diverse landelijke fondsen.

Ticketinformatie
In totaal zijn er 7 shows van elk ongeveer 2,5 uur. Per show zijn er 300 tickets beschikbaar. Deze kosten 30,- euro per stuk voor reguliere tickets en 50 euro voor loge tickets. De kaartverkoop start op 15 mei om 12:00 via www.backtotherivers.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!