maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Auteurs Gerda Blees en Kees Voorbij in het Dordrechts Museum

Auteurs Gerda Blees en Kees Voorbij in het Dordrechts Museum

17 oktober 2021
Van 15:00 uur tot en met 17:00 uur

Op zondagmiddag 17 oktober spreken de auteurs Gerda Blees en Kees Voorbij over hun romandebuut. Dit gebeurt in de gehoorzaal bij Art&Dining van het Dordrechts Museum. Ze worden geïnterviewd door uitgever Cees Oosterwijk van Dichterbijkunst. Kruiter zingt Linker luisteren de middag muzikaal op. En er is een boekentafel.

Gerda Blees debuteerde in 2020 met de roman Wij zijn licht. Daarmee won ze  de Literatuurprijs van de Europese Unie en de Nederlandse Boekhandelsprijs; ook werd het boek genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Kees Voorbij debuteerde enkele maanden geleden met de roman De kunstdood, een boek dat in Dordrecht speelt en al toe is aan de tweede druk. 

Over beide romans
In Wij zijn licht vertelt Gerda Blees het waargebeurde verhaal over een woongroep die bewust stopt met eten, waardoor een van de bewoners ook omkomt. Wat brengt mensen tot dat gedrag? In de media zegt Blees over de keuze voor dit thema: ‘Ik ben geïnteresseerd in dingen die extreem fout gaan. Ik vroeg me af hoe dit zo kon ontsporen.’ Die vraag zette Gerda Blees aan tot het schrijven van haar debuutroman Wij zijn licht. Het verhaalgebeuren wordt met ironie ingevuld.

Kees Voorbij schrijft in De kunstdood over het onstuimige bestaan van een beeldend kunstenaar die zijn grip op de realiteit steeds meer verliest. In de roman kruisen verschillende wegen van het stadsleven elkaar en het zijn niet zozeer ordelijke burgers die in beeld worden gebracht. Om de liefde en de kunst wordt hoog spel gespeeld.

Toegang
Tickets kosten à € 10,- en zijn vooraf te bestellen op naam van Stichting DordtLiterair op rekeningnummer NL98INGB0004472090 onder vermelding van Debuten. Tickets zijn ook te koop aan de zaal.

Let op! Het Dordrechts Museum controleert het coronatoegangsbewijs!

Info

Organisator:

Adres:

Dordrechts Museum

Het auditorium bij Art&Dining (Dordrechts Museum), Museumstraat 40

Deel dit bericht met je vrienden!