maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Archief-Wijzer

Archief-Wijzer

06 november 2021
Van 14:00 uur tot en met 17:00 uur

Het Regionaal Archief Dordrecht geeft zaterdag 6 november een workshop over het conserverend inlijsten van papieren documenten. Tijdens deze Archief-wijzer wordt uitleg gegeven over het belang van een correcte inlijsting, komt u te weten welke materialen hiervoor wel en niet geschikt zijn en gaat u zelf aan de slag.

Deze workshop wordt gegeven in het papierrestauratie-atelier van het Regionaal Archief Dordrecht en start met een uitleg over veelvoorkomende schades veroorzaakt door slechte inlijstingen. Daarna zal de papierrestaurator uiteenzetten welke materialen wél geschikt zijn om te gebruiken en vervolgens gaat u zelf aan de slag en leert u hoe u op een correcte manier uw document kunt inlijsten.

Deze Archief-wijzer conservering en restauratie is interessant voor personen die verantwoordelijk zijn voor het materiële behoud en het tentoonstellen van papieren documenten of particulieren die nog lang willen genieten van hun (kunst)werken aan de muur en deze in goede staat door willen geven aan volgende generaties. Maar natuurlijk is iedereen met belangstelling van harte welkom! Voor deze workshop heeft u geen ervaring nodig. Breng wel een eigen lijst mee (max. A3-formaat, nieuw of oud maar wel mét glas) en een papieren document dat u daarin in wilt lijsten.

Toegang is gratis. Reserveren is verplicht en kan via ls.kramer@dordrecht.nl. Maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Regionaal Archief Dordrecht

Papierrestauratie-atelier Regionaal Archief Dordrecht, Vest 119

ls.kramer@dordrecht.nl www.regionaalarchiefdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!