Schilderijen in kapel

Schilderijen in kapel

In de mooie Gedachteniskapel Titus Brandsma ( bij de Verrezen Christuskerk in Crabbehof) zijn prachtige schilderijen te zien (zie foto). Het betreft een expositie van kunstwerken vervaardigd door de Dordtse Barbera van der Poel..

Barbera
De schilderstukken groeien uit haar handen en ontstaan al schilderend en mijmerend. Ze gebruikt hierbij beelden, gedachten of foto’s die ze op vakantie, tijdens een reis of een verblijf waar dan ook verkregen heeft. Soms verwerkt ze er andere materialen bij zoals delen textiel. Maar van alles wat ze gebruikt maakt ze al schilderend één geheel. De kleuren die ze gebruikt zijn fel, scherp en diep. De voorstellingen zijn uitbeeldingen van gedachten waarvan onderdelen soms duidelijk te benoemen zijn: een vogel, een persoon, een engel, een boedha enz.. Het geheel vormt een beleving die de toeschouwer op zich in moet laten werken. Zelf geeft ze de expositie als ondertiteling: “Thuis komen”. Thuis komen in de zin dat je iets herkent, maar ook dat je er vrede mee hebt, dat je blij bent met iets, het tevreden gevoel dat iets af is en op een positieve manier voltooid is, dat je er mee klaar bent.
U begrijpt dat een bezoek aan de expositie pas echt duidelijk zal maken aan welke avontuurlijke gedachten Barbera vorm heeft gegeven.

Waar?
De ten toon gestelde schilderstukken kunnen worden bewonderd in de Titus Brandsma Gedachteniskapel die deel uit maakt van het gebouw van de Verrezen Christuskerk aan de Nolensweg nr. 8 vlak bij winkelcentrum Crabbehof. 

Wanneer?
De expositie is te bezichtigen in de maanden oktober en november. Dit is het geval vóór en na de verschillende vieringen in de kapel en de kerk (in het weekend of op feestdagen: op zaterdag om 19.00 uur, op zondag om 11.30 uur en door de week om 19.00 uur); tevens tijdens de openstellingen op woensdag-, donderdag- en vrijdagmorgen van 9.30 – 12.30 uur.

Wanneer?
Van 1 oktober 2010 09.30 uur tot uur
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.