Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorlichtingsavond prostaatkanker

Op prostaatkanker rust nog steeds een taboe. Het is een ziekte met soms nare bijkomende kwalen zoals urineverlies en impotentie. Ook is er veel onwetendheid over prostaatkanker. Daarom is er deze informatieavond.

Programma
Tijdens de informatieavond vertelt dokter Zeegers, uroloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis wat prostaatkanker precies is, hoe de diagnose wordt gesteld en welke behandelingen er zijn.

Caroline de Kloe, oncologieverpleegkundige urologie vertelt over de praktische en emotionele problemen waarmee patiënten te maken kunnen krijgen na de diagnose prostaatkanker. In het Albert Schweitzer ziekenhuis kunnen patiënten bij de oncologieverpleegkundigen terecht voor persoonlijke begeleiding. Ook wordt nauw samengewerkt met het Regionaal Bekkenbodem Centrum van het ziekenhuis. Tijdens de informatieavond vertelt bekkenbodemtherapeute Els van Oevelen over ongewild urineverlies en wat de patiënt daar zelf aan kan doen.

De Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP) is de patiëntenvereniging voor mannen met prostaatkanker. De werkgroep ‘partners van prostaatkankerpatiënten’ van de SCP is aanwezig om te vertellen over de gevolgen van partners van prostaatkankerpatiënten.

Mini informatiemarkt
Tijdens deze avond kunt u ook een mini informatiemarkt bezoeken met o.m. kraampjes van de SCP, het regionaal Bekkenbodem centrum, de oncologieverpleegkundigen en een kraampje met incontinentiemateriaal. Belangstellenden kunnen zich voor de avond aanmelden via e-mail  of via telefonisch.

Wanneer?
25 maart 2009 van 19.00 tot 22.00 uur
Organisator
Albert Schweitzer ziekenhuis
652 36 64.
info@asz.nl
Locatie:
Van der Steenhovenplein 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.